Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIII. Szlovák Bál

2014. január 25-n immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Csömör Nagyközség Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata a „Szlovák Bál”-t.

                        A Petőfi Sándor Művelődési Házban már kora reggel megkezdődött a bálterem ünnepi díszbe öltöztetése. A Bált este 8 órakor Szabó Erzsébet, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a 170 meghívott vendéget. Az estet megtisztelte jelenlétével Mojmírovcéről Martin Pálka önkormányzati képviselő és Kántor Éva, valamint Fábri István Csömör Nagyközség polgármestere és Pásztor Sándor önkormányzati képviselő.                                                                             

                        A korábbi évek hagyományihoz híven az idei bál is batyus bál volt. A bál hangulatát a vérpezsdítő, szlovák és magyar nyelven is felcsendülő dallamok alapozták meg, melyeket Lustyik István és zenekara szolgáltatott.

            A programot a Furmicska Néptánc Egyesület műsora színesítette. Az este folyamán kétszer léptek színpadra kicsik és nagyok. A bál meghívott fellépő vendégeként a Báló Lipót Kulturális Egyesület népdalköre énekelt.

Az elmaradhatatlan tombola is sorra került. Éjfél után több mint egy órán át folyt a sorsolás sok-sok értékes nyereménnyel. A fődíj nyertese egy kétszemélyes hosszú hétvégét tölthet Hévízen.

 

  A fényképeket készítette : Vargosz