Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szlovák bál 2013.01.26.

Hartmann József képei:

http://szlovakbal2013.hartmann.fotoalbum.hu/

 

2013. január 26-n immár hetedik alkalommal rendezte meg a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a „Szlovák Bál”-t.

A Petőfi Sándor Művelődési Házban már kora reggel megkezdődött a bálterem ünnepi díszbe öltöztetése. A Bált este 8 órakor Szabó Erzsébet, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a meghívott vendégeket. Az estet megtisztelte jelenlétével Mojmírovcéről Martin Pálka képviselő és Kántor Éva, valamint Fábri István Csömör Nagyközség polgármestere, Tihanyi Ferenc, Pásztor Sándor önkormányzati képviselők. Elfogadta a meghívást Ráduly Ildikó a Krammer Teréz Zeneiskola igazgatója, Takács László karnagy a Vox Animi vegyeskar elnöke és Dr. Ákoshegyiné Krizsán Anna a Csömöri Civil Egyesület képviseletében.

A korábbi évek hagyományihoz híven az idei bál is batyus bál volt. A Szlovák Ház hagyományőrzői részére a belépő egy tányér sütemény volt, melyet a „közös asztalon” helyeztek el és mindenki ízlése szerint kóstolgathatott.

Az est hangulatát a vérpezsdítő, szlovák és magyar nyelven is felcsendülő dallamok alapozták meg, melyeket Lustyik István és zenekara szolgáltatott. A programot szokás szerint a Furmicska Néptánc Egyesület műsora színesítette. Az este folyamán kétszer léptek színpadra kicsik és nagyok. A bál megnyitásaként Kalocsai táncot, majd kis szünet után Saris Polkát táncoltak. A közönség vastapsát követően a Polkát nagy lelkesedéssel táncolták újra a táncosok

Az elmaradhatatlan tombola is sorra került. Éjfél után több mint egy órán át folyt a sorsolás sok-sok értékes nyereménnyel. A fődíj nyertese egy kétszemélyes hosszú hétvégét tölthet Mojmírovcén a Kastély szállodában.