Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majális a Szlovák Napon 2011.05.01.

Majális a Szlovák napon 

A csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2011. április 30-án és május 01-én majálist rendezett a Szlovák Házban. 

A hűvös időjárás és a felhős égbolt sem tántorította el a nagyszámú érdeklődőt attól, hogy felhőtlenül szórakozzon a két nap változatos programjainak megtekintésekor. 

A lázas készülődés már szombaton délelőtt megkezdődött. A műsorban fellépők utolsó próbáikon vettek részt, közben a tót konyhában megkezdődött a hagyományos ételek sütése, főzése. Készült a görhöny, a pompos, a lángos és a gulyás. A lányok, asszonyok előkészítették a fellépő ruhákat. A fiúk és férfiak az utolsó simításokat végezték a színpadon és a fedett nézőtéren. 

Este nyolc órakor könnyűzenei koncerten szórakozhattak a modern dallamok kedvelői. 

Vasárnap előbb a gyerekeké volt a főszerep, hiszen a Malá Furmicska kezdte a vendégek szórakoztatását. 

A kicsik nagysikerű műsora után Szíjártó József tárogatóművész és a Báló Lipót kulturális Egyesület népdalkörének dallamait visszhangozták a csömöri dombok, majd Balázs Sándor bácsi nótáját könnyezte meg a közönség. 

A műsor további részében a Furmicska táncosai vették birtokukba színpadot és szlovák, illetve magyar táncok egyvelegével szórakoztatták a nagyérdeműt.  

A későbbiekben hastáncbemutató, a Krammer Teréz zeneiskola Majorette csoportjának látványos műsora és a Krammer Band kellemes zenéje feledtette a borongós időjárást. 

Aki meglátogatta a rendezvényt, átérezhette milyen nagyszerű érzés a hagyományos tót konyha ízeit kóstolgatva, finom italokat kortyolgatva élvezni a sokoldalú, látványos műsort.  

A program szervezői és a műsorban résztvevők egybehangzóan fogadták…jövőre együtt, ugyanitt, ugyanekkor…reméljük, hogy a kedves vendégeink is így gondolják és ismét velünk tartanak.