Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keresztút 2014

Március 11-én este 7 órától „csömöri keresztút” elnevezéssel fáklyás menetet szerveztek Csömörön, a Kálvária-dombi stációk útján. A mintegy kétszáz hívő részvételével zajló bensőséges eseményt egy viszonylag kis létszámú, mindössze hat fős cursillós csoport szervezte, amely közösség csömöriekből és a környéken élő katolikusokból áll.

A menet végigvonult a keresztekig vezető, szépen kialakított útvonalon, s közben megálltak minden stációnál, ahol mindig más, ott a helyszínen kijelölt „laikus” résztvevő olvasott fel rövid gondolatokat. A stációk között egyversszakos énekek, a gondolatok végén felváltva a Miatyánk, illetve az Üdvözlégy imádságok hangzottak el. A menet élén Görbe József plébános ment, ám ő csak a „végállomásnál”, a kereszteknél mondott rövid áhítatot.

A felvonuláson részt vett egy, az alkalomhoz illően sötét színű csömöri népviseletbe öltözött kisebb csoport Szabó Erzsébet, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének vezetésével, de nagyon sokan jöttek a környező településekről és a fővárosból is.

 

A fényképeket készítette: Vargosz