Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerektábor- Cserkeszőlő 2017

thumbnail_emmi_logo-copy.jpg

 

 

A Furmicska Néptánc Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott NEMZ-TAB-EPER-17-0058 számú támogatási pályázat, valamint Csömör Nagyközség Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata anyagi támogatása segítségével idén nyáron is megrendezte a szokásos hagyományőrző tábort.

A pályázati dokumentációban részletezett program lehetővé tette, hogy az év közben elsajátított hagyományőrző koreográfiákat felelevenítsük. Fontos feladat volt új ismeretek elsajátítása is, hiszen egyesületünk folyamatos munkájához elengedhetetlen a gyerekek felkészítése a felnőttekkel együtt bemutatásra kerülő programokra és ünnepi műsorokra.

A szórakozás és a pihenés mellett a szorgos munkáról sem feledkeztünk meg, hiszen a tábor nyitása után azonnal elkezdődtek az intenzív táncpróbák Korom Zsolt, Leskó-Dely Tercia és Leskó Gábor oktatók vezetésével. Célként tűztük ki a legkisebbek táncelőkészítését alapozással, valamint a nagyobbak részére az elmúlt évben elsajátított koreográfiák tánclépéseinek bővítését.

A fárasztó délelőtti próbák mellett délután könnyedebb időtöltésre is jutott idő. A csömöri népviseletünk egy részét megtanultuk elkészíteni, a fő téma a szoknya ráncolása volt.

A táncpróbák mellett a másik fontos feladatra, a nyelvtanulásra és új dalok megtanulására is jutott idő, hiszen Kondacs Anna nyelvtanár vezetésével naponta 2 órában sajátították el a gyerekek a szlovák nyelv alapjait.

A szorgos munka gyümölcsét, a táncbemutatókat a vasárnapi táborzáró rendezvényünkön láthatták a szülők és a meghívott vendégek. A tábort jó hangulatú táncház zárta.