Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar Dávid

2014.09.17

david.jpg

   Magyar Dávid 

 

 

   Jelöltet állító szervezetek:

   Magyarországi Szlovák
   Szervezetek Uniója-Szövetsége

   Magyarországi Szlovákok
   Szövetsége Közhasznú Szervezet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szüleimtől és nagyszüleimtől gyerekkoromban mindig azt hallottam, hogy mi már magyarok vagyunk, de őseink tót származását nem tagadjuk, és nem tagadhatjuk, sőt hagyományaikat őriznünk kell. Családunkban használták a helyi tót nyelvjárást és nagy tisztelet övezte a népviseletet is.

 

Testvéreimmel együtt kisgyerekkorunk óta őrizzük a néptánc hagyományokat és részt veszünk a helyi tót hagyományok ápolásában. Megalakulása óta tagja vagyok a Furmicska Néptánc Egyesületnek, ahol szinte minden műsorban szerepeltem. Részese voltam az egyesület minden sikerének, hiszen együtt cseperedtem vele. A Furmicska utánpótlásaként 2010-ben Malá Furmicska néven gyermek néptánc egyesületet hoztunk létre, melynek munkáját megalakulása óta alelnökként segítem.

 

2010 óta veszek részt képviselőként a szlovák nemzetiségi önkormányzat munkájában. Legfontosabb feladatom a saját szervezésű rendezvények technikai és egyéb háttér biztosításának összehangolása. A képviselő testületi határozatainkban megfogalmazott célok elérése érdekében végzett feladataink biztosítják a Csömöri Tót Hagyományaink Házának hatékony működését és rendezvényeink sikerét. Ez azt jelenti, hogy a társadalmi megbízatásként végzett képviselői munka mellett tevékenyen kiveszem részemet a közösségi élettér építését szolgáló munkákból. 

Legfiatalabb képviselőként rám hárult az a feladat, hogy szoros kapcsolatot ápoljak a Csömöri Tót Hagyományok Házában működő hagyományőrző csoportok fiataljaival és a gyerekekkel. Hatalmas felelősséget ró rám ez a feladat, de ha reményeim szerint elnyerem a választópolgárok bizalmát, tovább szeretném folytatni ezt a munkát. Azért tekintem nagyon fontosnak és felelősségteljesnek, mert csoportjaink létszáma az elmúlt időszakban háromszorosára nőtt. Jelentősen nőtt a gyerekek létszáma és az ő számukra én és az én korosztályom a példakép.