Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horváth Ferenc Attiláné

2014.09.17

ildi.jpg   Horváth Ferenc Attiláné

 

    Jelöltet állító szervezetek:

   Magyarországi Szlovák
   Szervezetek Uniója-Szövetsége

   Magyarországi Szlovákok
   Szövetsége Közhasznú Szervezet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Csömörön nőttem fel, édesanyám, anyai nagyapám, Hornyik József , valamint dédnagyapám csömöriek voltak. Dédnagymamám Cinkotáról házasodott ide, hordta a tót népviseletet. Édesanyám Hornyik Margit hosszú évekig hagyományőrző népdalkör tagja volt. Az ő példája alapján szinte természetes volt, hogy a Szlovák Házban elindult munkába bekapcsolódtam. Ötgyerekes anyukaként nemcsak én, hanem gyerekeim, családom is tevékeny tagja a közösségnek. 

 

A megalakulás óta, de főként az óvodával szorosabbra fűzött kapcsolat révén folyamatos a kapcsolatom a szlovák önkormányzat elnökével. Több éves közös erőfeszítésünk eredményeként idén szeptembertől a gyermekek szlovák nemzetiségi óvodai csoportban ismerkedhetnek a nyelvvel és a helyi hagyományokkal. A kapcsolattartás folyamatos, szinte mindennapi elfoglaltságot jelent számomra, mely időnként fárasztónak tűnik, de kárpótlásként láthatjuk, hogy folyamatosan nő az érdeklődők, főként a gyerekek száma a gyerek hagyományőrző csoportban. Az elmúlt évhez képest megháromszorozódott a létszám.

 

Munkakapcsolatunk szorosabbra fűzése, valamint szülőként, szülői munkaközösség elnökeként az óvodával kialakult jó kapcsolat fenntartása és a Csömöri Tót Hagyományaink Házában tervezett céljaink elérése érdekében szeretnék hivatalos minőségben is bekapcsolódni a szlovák nemzetiségi önkormányzat munkájába. 

 

Kérem a választópolgárokat, hogy szavazataikkal támogassák eddig végzett munkám folytatását.