Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tánctábor Mojmirovcén

2011.08.18

 Tánctábor Mojmirovcén

 

A Furmicska Néptánc Egyesület tagjai, a Malá Furmicska gyermekeivel kiegészítve, egy hetes intenzív tánc táborban vettek részt Szlovák testvér településünkön, Mojmirovcén.

A napi két próbán, Simonyi Gábor és Bangó Dalma tánctanárok „Galgagutai” koreográfiáját sajátították el.

Kántor Éva a kastély egyik vezetője jóvoltából kelet Szlovákiából is érkeztek oktatók, akik saját táncukból adtak ízelítőt a csoportnak, melyet a gyerekek megtanultak.(Horehron)

A nagy létszámú résztvevő miatt többször is fel kellett osztani a gyakorlást. Így a napi táncórák mellett, szükséges volt énekórákat is tartani.

A tábor idején Szlovákia egyik legnevesebb néptánc koreográfusa Pozsonyban bemutató órát tartott, melyen a Furmicskás táncosok is részt vehettek. Vladimir Michalko már régi ismerőse a csoportnak, hiszen már tanította táncosainkat, ezért is különös figyelemmel foglalkozott a Magyarországról érkező, ismerős vendégekkel.

 

A szervezők jóvoltából, az érdeklődést mutatók számára, Szlovákia nemzeti hangszerével is megismerkedhettünk, a Fujarával. Ízelítőt kaptunk a különleges hangszer készítéséből, megszólaltatásából. Két Szlovák népdalt a résztvevők meg is tanulhattak. A tanulás idejére, a mestertől több különböző hangzású és méretű hangszert kaphattunk gyakorlásra.

 

Az intenzív tábor sok élménnyel és gazdag tananyag elsajátításával zárult.

A napi kétszeri próba lehetővé tette, komplett koreográfiák megtanulását, valamint Szlovák népzene, viselet, néptánc megismerését.

 

A nemzetközi pályázat adta lehetőséget sikerült használni, kihasználni a projektben segédkezők jóvoltából, Kántor Éva, a kastély részéről, Szabó Erzsébet, a Furmicska Néptánc Egyesület vezetője, Köblös László a Mojmirovcei Polgármesteri hivatal részéről, Tóth Mihály projekt Manager, valamint a vendégoktatók közreműködésével.

 

A megszerzett élmények tovább gazdagították a csoport néptánc, népzenébe vetett hitét, mely a további működés, a célkitűzések elérése érdekében jelentős fontossággal bírnak.

 

A résztvevő táncosok nevében köszönjük a lehetőséget mindazoknak, akik segítségével a tábor létrejött.

 

         Szabó Erzsébet

Furmicska Néptánc Egyesület

                Elnöke

 

A mappában található képek előnézete Tánctábor Mojmirovcén

 

 


ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

2141 Csömör, Gorkij fasor 11.

0628-632-292

szlovakhaz.csomor@hotmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2017 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Statisztika

Online: 8
Összes: 359550
Hónap: 5807
Nap: 202