Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Projekt zárás 2011.07.01.

2011.08.18

 Csömöriek Mojmírovcén

            A „Magyarország- Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” társfinanszírozási szerződés hivatalos zárórendezvénye Csömör testvértelepülésén,  Mojmírovcén a kastélyban  került lebonyolításra 2011. július 01-én.

            A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a két település polgármestere és több önkormányzati képviselő is. A meghívott vendégek tájékoztatást kaptak a szerződés keretében végrehajtott közös programokról, eredményekről. A szlovák partner bemutatta az Ürményhez és Csömörhöz fűződő történelmi személyek korabeli ruháinak másolatát.

            A csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat vezetője a kiállítás magyar részének központi helyén egy gyönyörű korabeli menyasszonyi ruhát mutatott be. Tíz fotó tablón a csömöri népszokásokat, viseletet, táncokat és kiemelkedően fontos rendezvényeket tekinthették meg a vendégek . Az eseményt képzőművészeti tárlat, népzenei és néptánc bemutató gazdagította.

            A gasztronómia kedvelői is találhattak kedvükre valót, hiszen két magyar szakács hagyományos magyar étkekkel- halászlével, rétessel, somlói galuskával-kényeztette a vendégeket.

 

A mappában található képek előnézete Projekt zárás - Mojmírovce